Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu în California. Sute de hectare au ars în doar câteva ore

Un incendiu de vegetație provoacă haos în centrul Californiei. În numai câteva ore, 650 de hectare de păduri de stejar au ars, la nord de orașul Fresno.

Autoritățile au evacuat locuitorii din zonă și au închis mai multe drumuri. Incendiul a ajuns în rezervația națională Sierra. Un post local de televiziune anunța că ar fi mai multe persoane blocate în locuințe, iar pompierii s-au grăbit să-i salveze. Acesta este al treilea incendiu de vegetație în zonă în doar două săptămâni.

Val de căldură extremă în America

Zeci de milioane de americani au fost loviți de un val de căldură extremă în acest weekend. În Washington temperaturile au ajuns la 38 de grade Celsius iar în New York s-au înregistrat 35 de grade. În partea vestică a țării, în Utah și Arizona, temperatura ar putea ajunge și la 43 de grade Celsius.

În Boston, primarul Michelle Wu a declarat stare de urgență din cauza căldurii și a deschis locuri special amenajate pentru ca populația să se răcorească, după ce temperaturile au atins 37 de grade.

Președintele american Joe Biden a precizat din nou, în cadrul unei conferințe de presă, „pericolul clar și imediat” cauzat de schimbările climaticce.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE