Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Pictură murală dedicată lui Maradona, dezvăluită în Buenos Aires cu câteva zile înaintea Cupei Mondiale din Qatar

O pictură murală dedicată lui Diego Armando Maradona a fost dezvăluită recent în Buenos Aires, cu câteva zile înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar.

Pictura, care poate fi văzută pe partea laterală a unei clădiri de 14 etaje din capitala Argentinei, este, potrivit artistului care a creat-o, cea mai mare din lume. În Qatar, naționala condusă din teren de Leo Messi este creditată cu a treia șansă la câștigarea trofeului, după Brazilia și Franța, iar fanii argentinieni speră să primească un ajutor divin din partea lui Maradona.

Pictura a fost inspirată de un moment surpins cu puțin timp înainte de intonarea imnului, la finala Campionatului Mondial din 1990, când Argentina a întâlnit Germania.

Eduard Camus, fan Maradona: „Noi, 40 de milioane de argentinieni, când mingea va începe să se rostogolească și vom cânta imnul național, îi vom cere să ne ajute și să ne lumineze din ceruri, pentru a avea parte, în sfârșit, de o bucurie pentru toată lumea.”

Pictura murală nu este prima dedicată legendarului fotbalist

Și foștii colegi ai lui Maradona, câștigători ai Cupei Mondiale în 1986, așteaptă un ajutor divin din partea celui care ar fi împlinit, pe 30 octombrie, 62 de ani.

Carlos Daniel Tapia, fost câștigător al Campionatului Mondial: „Îi simțim lipsa. Imaginea lui Diego este, a fost și va fi mereu foarte puternică. A fost liderul și căpitanul nostru. A însemnat totul. Adevărul este că mereu a fost alături de noi. Acum vom avea o Cupă Mondială fără Diego printre noi. Sper să ne fie alături de sus și să ne arate calea.”

Această pictură murală nu este prima dedicată legendarului fotbalist. O astfel de operă a fost creată și la Napoli, orașul în care Maradona a devenit un adevărat zeu, după ce a adus două titluri de campion în Italia. Diego Armando Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE