Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO: Noi vagoane și locomotive modernizate, de CFR Călători

CFR Călători a prezentat, la Gara de Nord din București, vagoane și locomotive modernizate din fondurile proprii.

La eveniment au participat Directorul General Traian Preoteasa și Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Au fost prezenți și oficiali din CFR Călători, SC Atelierele CFR Grivița, SCRL Brașov, Remarul 16 Februarie și Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Modernizarea parcului de material rulant este o prioritate pentru CFR Călători. Scopul este creșterea capacității de transport și a confortului pentru clienți.

În Gara de Nord au fost expuse șase vagoane de călători clasa a II-a, modernizate conform standardelor UE la SC Atelierele CFR Grivița. Aceste vagoane vor fi folosite în traficul intern și internațional.

Costul modernizării celor șase vagoane este de 22.181.000 lei, din fonduri proprii. De asemenea, au fost prezentate două locomotive electrice modernizate, parte a unui lot de șase unități.

SCRL Brașov și Reloc Craiova vor finaliza modernizarea și reparația planificată a altor patru locomotive. Costul total al proiectelor pentru cele șase locomotive este de 22.400.000 lei.

Toate proiectele sunt licitate transparent prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

CFR Călători este angajată să investească în modernizarea parcului de vehicule și în îmbunătățirea serviciilor pentru călători.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE