Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Liderii lumii, reprezentați pe carele alegorice ale carnavalului de la Köln

Lideri ai planetei în ipostaze hilare vor defila sub froma unor sculpturi uriașe, la celebrul carnaval de la Köln, în Germania.

Vladimir Putin, care ține în mână o rachetă nucleară, va împărți același car alegoric cu premierul chinez și liderul Iranului. La carnavalul de la Köln, care va începe în câteva zile, sunt așteptați să participe milioane de germani și turiști străini.

Așa arată Vladimir Putin, pregătit să defileze la carnaval.

Liderul rus este întruchipat de organizatorii carnavalului sub forma unei sculpturi imense. El ține în mâini o rachetă nucleară iar pe frunte are o scândură, bătută cu un cui.

În spatele lui se află reprezentările premierului chinez și liderului din Iran.

Ce semnifică scândurile

Dirk Schmitt, organizator al carnavalului de la Köln: "Carul alegoric cu cei trei este o aluzie la faptul că lumea însăși este o scenă de teatru, mai ales că poartă numele de lumea. Dar, vedem din ce în ce mai mulți oameni care sunt puternici în lumea aceasta și care au scâdură înfiptă în creier. Și, în acest sens, din nefericire, aceste scânduri ne decid viețile."

Dintre reprezentări nu lipsește Volodimir Zelenski înfățișat cu o cască de soldat NATO în mână.

Carul poarta mesajul "A fi sau a nu fi NATO", paraftrazat din celebrul citat al piesei Hamlet a lui William Shakespeare.

Holger Kirsch, directorul carnavalului de la Köln: "Carnavalul Trandafirilor de la Köln este o constantă foarte importantă a oamenilor care locuiesc aici pentru a aduce bucurie în viața fiecăruia. Și cred că acest lucru este foarte important în aceste vremuri."

Cancelarul german Olaf Scholz este înfățișat ca un "leneș", cel mai lent mamifer din lume.

Reprezentarea cancelarului este însoțită tot de un citat din marele dramaturg englez William Shakespeare: Restul e tăcere.

La celebrul carnaval de la Köln sunt așteptate milioane de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE