Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE FOTO. Linia de cale ferată Pojorâta - Sadova a fost redeschisă

Două trenuri care aveau la bord aproximativ 450 de călători au fost blocate în urma inundațiilor la stația Pojorâta.

Linia de cale ferată Pojorâta - Sadova a fost redeschisă miercuri seara la ora 19:40, cu restricţie de viteză de 10 km/h în zona unde s-a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Primul tren care va tranzita acest interval de staţii va fi IR 1763, care circulă pe relaţia Iaşi- Timişoara.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor din trenurile care au circulat cu transbordare auto intre staţiile Pojorâta şi Sadova şi îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iaşi a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea intervenţiilor de îndepărtare a aluviunilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic", menţionează Agerpres.

ORA 16:14  Trafic feroviar închis temporar pe linia Pojorâta - Sadova, din cauza aluviunilor

Cele trei vagoane din compunerea trenului 12823 au ajuns în siguranță în stația Pojorâta la ora 17:00. Pentru a asigura continuarea călătoriei pasagerilor către stația Sadova, a fost pus la dispoziție un autobuz care va ajunge în stația Pojorâta la ora 17:30, potrivit unei informări a Purtătorului de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

SRCF Iași a mobilizat un utilaj special COlMAR pentru a interveni și curăța linia de cale ferată afectată de aluviuni.

Două trenuri care aveau la bord aproximativ 400 de călători au fost blocate în urma inundațiilor la stația Pojorâta.

Potrivit unui comunicat remis de CFR călători cele două trenuri sunt staționate, iar echipele de intervenție încearcă să remedieze cât mai repede situația.

VEZI GALERIA
3 imagini

”În acest moment, trenul IR 12830 staţionează în staţia Sadova, iar trenul IR 12832 staţionează în linie curentă între staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc.

În funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor. 

Circulația în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Detalii despre reluarea circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul nostru din staţii”, se arată în comunicatul CFR Călători.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE