Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații în mai multe județe ale țării. Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost luat de viitură în Arad

Aproape toată țara a fost afectată de codul roșu de ploi torențiale. Oamenii au fost scoși pe brațe din casele izolate de ape. Zeci de pompieri au scos apa din casele oamenilor. Mai multe drumuri naționale au fost blocate. În județul Arad, un bărbat surprins de viitură a fost găsit mort la cinci kilometri de la locuința sa. Hidrologii nu ne dau încă vești bune și-au prelungit codurile portocaliu și galben de viituri până la miezul nopții. 

Unul dintre cele mai afectate județe a fost Arad. Fenomene meteo extreme au generat o viitură în localitatea Buceava-Șoimuș. Echipaje de intervenție au salvat opt persoane, patru dintre ele erau adăpostite în podul locuințelor. Tot în județul Arad, un bărbat surprins de viitură a fost găsit mort la cinci kilometri de la locuința sa. Și traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate. 

170 de case din 30 de localităţi au fost afectate de ploile torenţiale

Un alt județ afectat a fost și Hunedoara. 23 de persoane au fost evacuate. 170 de case din 30 de localităţi au fost afectate de ploile torenţiale. Au fost afectate și două drumuri naţionale, patru drumuri judeţene, iar 15 localităţi au rămas fără curent electric. A fost convocat și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca să-i ajute pe primarii ale căror localități au fost inundate. 

Și la Brașov, Cluj, Covasna și Sibiu a fost nevoie de echipaje de intervenție pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile.

În județul Alba, pompierii militari au fost chemați să intervină în trei localități și pe două drumuri naționale. Mai multe gospodării au fost inundate și patru podețe au fost colmatate. În plus, salvamontiștii au intervenit pentru evacuarea unui grup de 24 de turiști. Aceștia au fost surprinși de viitură pe traseul montan și nu s-au mai putut întoarce la autoturismele personale.  

Județele din centru și din Vestul țării rămân în continuare sub cod portocaliu de viituri. Pentru județele afectate de codul galben, acesta se prelungește până luni la miezul nopții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE