Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul şef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, rănit într-un atac ucrainean asupra oraşului Doneţk

Fostul vicepremier rus şi ex-şef al Roscomos, agenţia spaţială rusă, Dmitri Rogozin, a fost rănit într-un atac ucrainean cu foc de artilerie lansat în noaptea de miercuri spre joi asupra oraşului Doneţk, din estul Ucrainei, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Sunt rănit. O bucată şrapnel de 3x4 milimetri mi-a intrat deasupra omoplatului drept. Va fi nevoie de operaţie. Mai multe persoane aflate lângă mine au fost şi ele rănite”, a scris joi Rogozin pe canalul său Telegram.

Printre răniţi se numără şi şeful guvernului autoproclamatei republici populare din Doneţk, Vitali Hoţenko, care a refuzat spitalizarea.

„Era o reuniune de lucru (...) după întoarcerea dintr-o vizită la una dintre unităţile de voluntari. Am stat în acest hotel în toate aceste luni şi în opt ani duşmanul nu a atacat niciodată acest loc”, a explicat Rogozin.

El a susţinut că „cineva a transmis informaţia” ucrainenilor că acolo avea loc o întâlnire.

„Au fost mai multe puncte de impact, inclusiv în locul în care ne aflam”, a menţionat Rogozin, care a împlinit miercuri 59 de ani şi care, potrivit postărilor de pe reţelele de socializare, sărbătorea în restaurantul hotelului la momentul atacului.

Rogozin, consilier pentru separatiștii din Doneţk şi Lugansk

Rogozin, de formaţie jurnalist, a demisionat de la conducerea Roscosmos în iulie.

Trei luni mai târziu, el a anunţat crearea unui grup de consilieri militari, numit „Lupii ţarului”, pentru a sprijini unităţile autointitulatelor republici populare Doneţk şi Lugansk, anexate ilegal de Rusia împreună cu regiunile ucrainene Zaporijie şi Herson, la 30 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE