Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul ofițer de securitate al Reginei Elisabeta a II-a, despre întâmplările amuzante cu monarhul: „Am fost foarte norocos”

Regina Elisabeta a II-a a demonstrat de nenumărate ori că are umor și cu șefi de stat și de guvern, dar și cu oamenii obișnuiți. Un episod amuzant a fost povestit chiar de garda sa de corp, Richard Griffin.

Doi turiști americani s-au întâlnit cu Regina în apropierea reședinței Balmoral, dar fără să o recunoască. Iar când a fost întrebată dacă locuiești prin apropiere. Regina le-a spus zâmbind că da, de vreo 80 de ani, dar nu a întâlnit-o pe Majestatea Sa, ci doar prietenul ei, garda sa de corp.

„Ei bine, eram la Balmoral și regina m-a anunțat că va ieși la un picnic. Am fost doar eu și Majestatea Sa. Ne-am plimbat pe dealuri când nu era nimeni, nimeni în jur.

La un moment dat doi turiști americani care erau într-o vacanță s-au apropiat de noi. Așa că, evident, regina s-a oprit și i-a salutat. Nu au recunoscut-o, dar i-au spus de unde vin și unde urmau să meargă. Atunci turistul american a întrebat-o pe regină: -Unde locuiești?-

-Ei bine, locuiesc în Londra, dar am o casă de vacanță chiar de cealaltă parte a dealurilor.-

-Și cât de des vii pe aici?-

-Vin aici de peste 80 de ani, de când eram mică”.

Și turistul spune: -Oh, dacă ai venit de 80 de ani, probabil că ai cunoscut-o pe regină?-

Majestatea Sa îi răspunde: -Nu am cunoscut-o, dar Dick se întâlnește cu ea în mod regulat.-

Apoi turistul amercian îmi pune brațul în jurul umărului, îi dă camera foto reginei și o roagă să ne facă o poză.”, a declarat Richard Griffin, ofițer de securitate.

Regina, prezentă la petrecerea de pensionare a gărzii de corp

Un alt moment în care fosta sa gardă de corp a apreciat umorul Reginei, s-a petrecut chiar în ziua în care s-a pensionat.

„Am fost foarte norocos deoarece Christopher Carter, care era atunci secretarul privat al reginei, m-a întrebat ce voi face la petrecerea de pensionare, dar nu mă gândisem cu adevărat la asta. El a spus: Ei bine, nu este nevoie. Majestatea Sa vrea să ții petrecerea în Departamentul de Stat al Palatului Buckingham.

Poți invita 200 de oameni și ea va plăti totul. Evident am spus că nu știu 200 de oameni, care să vină la petrecere. Însă ceea ce a fost cu adevărat minunat este că, după ce am ajuns cu familia la petrecere, unul dintre colegii mei, mi-a spus: Vine o bătrână la petrecerea ta în seara asta. Eu am întrebat -Ce bătrână?, El a spus, „Regina.”

Iar eu am zis: Nu fi prost. Ea nu merge la așa ceva, pentru că odată ce o face pentru o singură persoană, trebuie să facă pentru toată lumea.

Însă Regina i-a spus: Este petrecerea de rămas bun a lui Dick în seara asta. Mi-ar fi plăcut să vin, dar nu m-a invitat. Iar colegul meu i-a spus: Ei bine, bineînțeles că poți merge, doamnă. Dumneavostră sunteți gazda.

La care Regina l-a întrebat: Crezi că e în regulă dacă fac o vizită neanunţată?

Am fost emoționat pentru că atât prințul Philip, cât și Edward, contele de Wessex, au fost prezenți la petrecerea mea de pensionare și mi-au cunoscut toată familia.

Acesta a fost probabil un punct culminant al carierei mele, faptul că ea a făcut asta pentru mine.”, a mai spus acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE