Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu s-a predat. El este condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare cu executare

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani și patru luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

Magistrații i-au redus lui Sebastian Vlădescu pedeapsa dată de primul complet de judecată, care îl condamnase la 8 ani și jumătate de închisoare.

În același dosar a mai fost judecat și fostul deputat Cristian Boureanu. Cei doi au fost judecați pentru luare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu reabilitarea mai multor tronsoane de cale ferată.

26/05/2023 , 16:22

Sebastian Vlădescu s-a predat autorităților

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu s-a predat autorităților și este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va sta într-o perioadă de carantină, conform procedurii.

Sentința definitivă În dosarul fostului ministru Sebastian Vlădescu:

Sebastian Vlădescu (condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență) e condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru luare de mită. Pentru trafic de influență încetează procesul penal pe motiv că faptele s-au prescris.

Ionuț Costea (condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare pt trafic de influență și complicitate la luare de mită) e condamnat definitiv la 6 ani de închisoare. Pentru trafic de influență a fost încetat procesul penal pe motiv că faptele s-au prescris.

Pentru Mihaela Mititelu - încetează procesul penal pentru trafic de influență pe motiv că faptele s-au prescris. Și în cazul lui Constantin Dascălu încetează procesul penal pentru luare de mită pe motiv că faptele s-au prescris.

Cristian Boureanu (condamnat în primă instanță la 4 ani și 3 luni de închisoare pentru trafic de influență, la care s-a adăugat și pedeapsa de 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare primită pentru ultraj în alt dosar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE