Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Formula 1 pe apă, la Mamaia. Echipa unui prinț din Dubai a câștigat concursul organizat pe lacul Siutghiol

Șapte dintre cele mai rapide bărci din lume s-au întrecut ieri pe lacul Siutghiol din Mamaia. Ambarcațiunile de sute de mii de euro au atins viteze de până la 200 de km la oră, în cadrul Campionatului Mondial al Bărcilor cu motor, competiție considerată Formula 1 pe apă. Echipa prințului moștenitor din Dubai a câștigat cursa.

Cât au cheltuit autoritățile pentru organizarea competiției?

La Mamaia au participat echipe din toate colțurile lumii: Australia, Emiratele Arabe, Kuweit, Italia, Marea Britanie, Suedia sau Norvegia. Cea mai scumpă ambarcațiune, care valorează aproximativ un milion de euro, îi aparține prințului moștenitor al Dubaiului. Echipa Fazza a câștigat cursa la bordul ei.

Nadir Bin Hendi, inginer echipa Fazza, Emiratele Arabe Unite: ”Suntem fericiți, echipa a făcut o treabă excelentă. De la pilot, toți băieții care sunt cu noi, la Fazza. Dedicăm victoria Majestății sale.”

Giovanni Carpitella, pilot echipa Offshore, Italia: ”Pe un astfel de lac, pilotul care ajunge la primul viraj câștigă cursa. Totul se decide la start, apoi cursa e ca și terminată.”

Rosario Schiano Di Cola, pilot echipa HPi, Italia: ”Este foarte frumos aici. Ieri am fost în port, am mâncat o înghețată, e un loc liniștit. După cursă mergem la o petrecere.”

Autoritățile locale au cheltuit 1,7 milioane de lei pentru organizarea competiției. A fost primul astfel de concurs organizat în țara noastră după o pauză de 14 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE