Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fondatorul Red Bull a murit. Dietrich Mateschitz s-a stins la vârsta de 78 de ani

Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei de băuturi energizante Red Bull, a murit la vârsta de 78 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de compania pe care a înființat-o.

"Vă anunţăm că Dietrich Mateschitz a încetat astăzi din viaţă", a scris sâmbătă seara conducerea companiei într-un e-mail adresat angajaţilor în care este exprimată "tristeţea" şi "recunoştinţa pentru ceea ce a realizat" fondatorul Red Bull.

Dietrich Mateschitz a murit de cancer, potrivit agenției austriece APA, citate de Agerpres.

Dietrich Mateschitz a decedat. Fondatorul Red Bull, avere de peste 27 de miliarde de euro

Născut pe 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a lansat băutură energizantă Red Bull în 1987. El descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong.

Potrivit revistei Forbes, Mateschitz a fost considerat în 2022 cel mai bogat austriac, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro.

Miliardarul austriac a mizat pe sponsorizarea sportivă pentru a nu depinde doar de veniturile generate de băutura sa energizantă, dar şi pentru o expunere de ne-egalat, notează sursa citată. Așa se face că în 30 de ani, compania Red Bull a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula One şi fotbal.

Mesaje de condoleanțe după moartea lui Dietrich Mateschitz

În momentul în care a aflat despre moartea lui Mateschitz, Christian Horner, şeful echipei Red Bull Formula One, se afla în orașul american Austin din Texas, unde duminică are loc Marele Premiu al Statelor Unite.

„Este foarte, foarte trist, ce om grozav. A fost unic în felul lui. Ceea ce a realizat şi ceea ce a făcut pentru atât de mulţi oameni din întreaga lume este de ne-egalat.

Mulţi dintre noi trebuie să îi fim recunoscători pentru oportunităţile pe care le-a oferit, viziunea pe care a avut-o, forţa de caracter. Şi pentru că nu i-a fost niciodată teamă să îşi urmeze visele şi să le realizeze", a afurnat Horner.

La rândul său, CEO-ul Formula One, Stefano Domenicali, s-a declarat "profund întristat" şi a adus omagiu "unui membru foarte respectat şi foarte iubit al familiei Formula 1".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE