Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fiul lui Pablo Picasso a murit. Claude Ruiz-Picasso a fost administratorul moștenirii renumitului pictor spaniol

Claude Ruiz Picasso, fiul pictorului spaniol Pablo Picasso, a murit, la vârsta de 76 de ani, în Elveția. Anunțul despre decesul artistului a fost făcut de avocatul acestuia, relatează agenția France Presse, citată de Agerprres.

”A decedat în Elveţia, la vârsta de 76 de ani", a anunțat avocatul Jean-Jacques Neuer, fără a preciza cauzele decesului.

Claude Ruiz Picasso a administrat moștenirea Picasso peste 30 de ani

În perioada 1989-2023, Claude Ruiz Picasso a fost administrator al moştenirii Picasso, care gestionează drepturile aferente artistului şi operei sale. În iulie 2022, fiul lui Picasso a vrut să se pensioneze şi să lase locul surorii sale Paloma, care fusese numită administrator.

Familia deţine monopolul dreptului de autor şi de reproducere al operelor lui Picasso, precum şi drepturile personalităţii, dreptul moral şi drepturile mărcii comerciale. Emite certificate de autentificare, luptă împotriva falsurilor şi intentează în mod constant acţiuni în justiţie.

Câți copii a avut Pablo Picasso

Pablo Picasso a avut patru copii: Paul, fiul său cel mare, născut din relaţia sa cu Olga Khokhlova şi care a murit în 1975; Maya, fiica Mariei-Thérčse Walter, care a murit în 2022, Claude şi Paloma, născuţi din relaţia cu Françoise Gilot.

"Claude Ruiz Picasso îşi părăseşte soţia, Sylvie Vautier se căsătoreşte cu Picasso şi au doi copii Jasmin şi Solal", a adăugat avocatul Neuer.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE