Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festival dedicat faptelor bune la Iași. Cu banii strânși din bilete vor fi ajutați 10.000 de copii

Cel mai mare festival al faptelor bune are loc la Iași, în acest weekend. Unele dintre cele mai cunoscute trupe din România sunt gata de spectacol, dar publicul este invitat ca, în loc să achite un bilet, să facă o donație în banii. Suma strânsă va ajuta peste 10.000 de copii care provin din familii fără posibilități materiale. Pentru ei vor fi cumpărate  ghiozdane, rechizite sau haine.

Jurnalistul Euronews, Carmen Ciocan a vorbit despre evenimentul de la Iași.

Carmen Ciocan: „Sunt mulți oameni care au venit aici să facă o faptă bună și să se distreze. De altfel, asta a fost inițiativa părintelui Dan Damaschin, cel care și-a propus ca pentru noul an școlar să dăruiască rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru peste 10.000 de copii din familii defavorizate. Părinții acestor copii nu și-ar permite să îi trimită la școală cu lucruri noi, iar părintele Damaschin dorește să le ofere acest cadou, alături de toți oamenii care au venit la festival. Vorbim despre prima ediție a festivalului INIMO care are loc la Iași timp de trei zile. Este un program pentru toate vârstele, copii, tineri, părinți și bunici. Un bilet pentru o singură zi costă 50 de lei și înseamnă că donează pentru un ghiozdan, iar 1000 de lei, cine dorește, înseamnă că îmbracă o întreagă familie.

Este un festival diferit, un festival care oferă speranță celor care poate nu mai cred în miracole. Pe parcursul celor trei zile, oamenii prezenți la festival văd și cazurile reale, situațiile copiilor care au nevoie de ajutor”.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE