Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

22 de ani de închisoare pentru femeia care i-a trimis lui Donald Trump o scrisoare cu ricină

O femeie din Canada a fost condamnată la 22 de ani de închisoare în Statele Unite. În 2020, aceasta i-a trimis lui Donald Trump o scrisoare care conținea ricină, o substanță toxică.

Pascale Ferrier, în vârstă de 56 de ani, a pledat vinovată pentru încălcarea restricțiilor privind armele biologice.

Lindsay Whitehurst, Associated Press: Femeia a pledat vinovat la acuzațiile aduse, inclusiv pentru prepararea otravei ricină în locuința sa din Quebec. Ulterior, scrisoarea a fost trimisă prin poștă la Casa Albă. Aceasta a fost interceptată la un oficiu poștal și nu au existat persoane rănite grav. Femeia a fost arestată câteva zile mai târziu la granița dintre SUA și Canada, iar în acel moment avea asupra sa o armă încărcată, muniție și un cuțit.

Ferrier a declarat în fața instanței că regretă faptul că planul ei a eșuat și că nu l-a putut opri pe Trump. Ea a mai spus că se consideră o activistă, nu teroristă.

Lindsay Whitehurst, Associated Press: Când Pascale Ferrier i-a trimis această scrisoare cu otravă președintelui de atunci, Donald Trump, în 2020, a spus că a făcut acest lucru pentru că nu dorea ca el să candideze din nou la președinție.

FBI a găsit amprentele ei pe scrisoarea adresată lui Trump. Femeia îl îndemna să se retragă din cursa prezidențială. Ferrier a recunoscut, de asemenea, că a trimis scrisori similare către opt polițiști din Texas. Instanța a condamnat-o pe Ferrier la 22 de ani de închisoare. Ea va fi expulzată din Statele Unite după ce își va ispăși pedeapsa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE