Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, tot mai popular în sondaje. 63% dintre republicani declară că vor ca fostul președinte să candideze din nou

Donald Trump este tot mai popular printre republicani, în ciuda celor patru acuzații penale împotriva sa. Potrivit unui sondaj recent, mai mult de jumătate dintre colegii săi de partid vor ca fostul președinte să candideze din nou. În plus, șapte din 10 republicani au acum o părere bună despre Donald Trump, mult mai mulți decât înainte de inculparea sa.

În timp ce majoritatea republicanilor spun că l-ar susține pe Trump în alegerile din noiembrie 2024, mai mult de jumătate dintre americani spun că sunt total împotriva fostului președinte, dacă va candida.

Donald Trump, fost președinte al SUA: Și în sondajul de dimineață, care tocmai a apărut, am vrut să văd, pentru că, știți, de fiecare dată când sunt pus sub acuzare, îmi place să verific sondajele. Mai e nevoie de încă o punere sub acuzare și cred că aceste alegeri s-au terminat. Doar una.

Emily Swanson, Associated Press, directorul departamentului de sondare a opiniei publice: Noul sondaj relevă că 63% dintre republicani spun acum că vor ca Trump să candideze din nou în 2024. Și aceasta reprezintă de fapt o ușoară creștere față de 55% care au spus acest lucru în aprilie.

Trump nu a câștigat votul popular în campania din 2016

El a ajuns președinte doar după ce a obținut majoritatea în Colegiul Electoral. Mai mult, fostul președinte a pierdut în fața democratului Joe Biden cu o diferență și mai mare, de 7 milioane de voturi, în 2020. Trump a spus atunci în mod fals că înfrângerea se datorează unei fraude electorale pe scară largă.

Emily Swanson, Associated Press, directorul departamentului de sondare a opiniei publice: Sondajul arată, de asemenea, că există diviziuni profunde în rândul americanilor, cu privire la acuzațiile cu care se confruntă Trump. Aproximativ jumătate cred că Trump a făcut ceva ilegal, atât în ceea ce privește presupusa sa încercare de a se amesteca în numărarea voturilor pentru alegerile prezidențiale din Georgia din 2020, cât și în perioada premergătoare datei de 6 ianuarie. La polul opus, doar aproximativ doi din zece republicani sunt de părere că Trump a făcut ceva ilegal în oricare dintre cazurile cu care se confruntă.

Sondajul arată că inculparea fără precedent a unui fost președinte nu a reușit să creeze diviziune în rândul electoratului. Majoritatea americanilor sunt împotriva lui Trump, dar acesta rămâne popular în cadrul Partidului Republican.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE