Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Facekini”, bikini pentru față. Masca devine tot mai populară. Te protejează de soare, alge, meduze sau insecte

„Facekini”, adică „bikini pentru faţă”, sunt măști care seamănă cu cagulele de schi și care acoperă fața și gâtul purtătorului, lăsând la vedere doar ochii, gura și vârful nasului.

În Beijingul torid și alte părți ale Chinei, aceste măști bizare sunt tot mai căutate pe măsură ce temperaturile ridicate doboară record după record, potrivit The Guardian.

VEZI GALERIA
6 imagini

Măștile-bikini protejează tenul de razele solare și de aproape orice alt factor extern periculos: insecte, alge, meduze etc.

Zhang Shifan, o antreprenoare din Qingdao, China, a inventat acest accesoriu în 2004, confecționându-l din materiale elastice, folosite la costumele de baie. În primă fază, a fost mult purtat de chinezoaicele de vârstă mijlocie, care voiau să își protejeze tenul de efectele nocive ale ultravioletelor, potrivit NBC News. Ulterior, și cei tineri, adolescenții și copiii au urmat trendul.

„Principala preocupare pe care o am este legată de posibile boli de piele sau apariția petelor pigmentare”, a declarat Li Xuyan, o elevă în vârstă de 17 ani, care vizita o zonă turistică din Beijing împreună cu mama ei, ambele purtând „facekini”, conform The Guardian.

„Comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei, de acum doi sau trei ani, anul acesta este mult, mult mai bine decât în anii precedenți. Vânzările au crescut foarte mult, cu siguranță”, a declarat o vânzătoare, potrivit sursei menționate mai sus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE