Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Facebook vine cu un nou serviciu. „Music Revenue Sharing”, modalitate prin care utilizatorii pot câștiga bani din videoclipuri

Meta lansează „Music Revenue Sharing”. Noua modalitate va da posibilitatea creatorilor de conținut de pe Facebook care adaugă muzică licențiată la propriile filmări, să fie remunerați.

Platforma va oferi un procent din venituri creatorilor de conţinut care adaugă muzică licenţiată la propriile filmări. Artiștii vor primi mai mulți bani, iar utilizatorii de Facebook vor putea obține venituri și din muzica pe care aleg să o atașeze la clipurile video.

Conținutul trebuie să respecte politicile Facebook de generare de bani, standardele comunității și regulile muzicale. Videoclipul trebuie să aibă o durată de cel puțin 60 de secunde și trebuie să existe și o componentă vizuală în videoclip; muzica cu licență în sine nu poate fi scopul ei principal.

După postarea unui clip video, utilizatorii vor primi o notificare dacă sunt eligibili pentru acest program. Notificarea va fi văzută în Creator Studio, unde vor putea fi verificate şi veniturile generate în acest fel.

Videoclipurile eligibile vor genera bani cu reclame in-stream difuzate în SUA pentru început, iar apoi se va extinde în restul lumii, în lunile următoare, potrivit Meta.

Puteți găsi videoclipuri de la creatorii pe care îi urmăriți și altele noi pe care este posibil să nu le urmăriți încă, în Facebook Watch și în Feed.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE