Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Extinderea Schengen, pe agenda Consiliului JAI din 8 decembrie. România mai face un pas spre aderare

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Extinderea Schengen va fi discutată, pe 8 decembrie, la Consiliul Justiție si Afaceri Interne de la Bruxelles. „Miniștrii (de Interne, n.r.) vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croația și România și vor încerca să adopte decizii în această privință”, potrivit agendei reuniunii de luna viitoare.

„Miniștrii vor evalua, de asemenea, starea generală a spațiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceștia se vor concentra în special asupra combaterii traficului de migranți și asupra interoperabilității sistemelor informatice”, se mai spune în textul citat.

11/29/2022, 18:51

Victor Negrescu: „România are o șansă reală”

„Cred că România are o șansă reală să primească aprobarea Consiliului UE, în dată de 8 decembrie”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, la Euronews România.

„Vor mai fi două momente importante în ceea ce înseamnă acest calendar. În data de 1 decembrie și în data de 7 decembrie, va avea loc reuniunea ambasadorilor țărilor membre UE, pentru a discuta despre acest proiect de agendă. Sperăm ca, până atunci, să nu intervină nicio modificare sau nicio solicitare din partea vreunui stat membru pentru ca acest punct să fie scos de pe ordinea de azi”, a adăugat Victor Negrescu.

Suedia nu se mai opune

Europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat, luni, că membrii social-democrați ai Suediei susțin aderearea României la spațiul Schengen. Acesta a declarat că va continua săptămâna aceasta discuțiile cu parlamentarii din țările membre care mai au ridicate semne de întrebare în această privință.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis afirma că vede posibil un vot în Consiliul JAI din 8 decembrie cu privire la aderarea României la Schengen.

„Continui să văd acest lucru ca fiind posibil. Cred că încă mai avem suficient timp pentru a aborda, pentru a rezolva toate problemele. Este adevărat că unii dintre prietenii noştri au venit cu noi întrebări. Suntem gata să colaborăm şi suntem gata să vedem un vot pe 8 decembrie. Nu este vorba că sunt chestiuni cu totul noi care ar fi apărut, atâta doar că unele parteneriate trebuie întărite, unele aspecte trebuie discutate de o manieră mai cuprinzătoare şi, după părerea mea, toate acestea sunt încă fezabile înainte să aibă loc discuţia de pe 8 decembrie”, a spus şeful statului.

Distribuie

Taguri