Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Victor Negrescu: Social-democrații din Suedia susțin aderarea României la spațiul Schengen

Europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat că membrii social-democrați ai Suediei susțin aderearea României la spațiul Schengen.

Acesta a declarat că va continua săptămâna aceasta discuțiile cu parlamentarii din țările membre care mai au ridicate semne de întrebare în această privință.

„BREAKING NEWS: Social-democrații suedezi au anunțat, în urmă cu puțin timp, că susțin aderarea României la spațiul Schengen. Iată că din nou Partidul Social Democrat își îndeplinește cu responsabilitate datoria față de români.

Suntem iar singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice. Purtătorul de cuvânt, Ardalan Shekarabi, a declarat clar ceea ce spuneam de câteva săptămâni, că niciodată nu s-au opus, ci doar au cerut guvernului de dreapta să își asume și să explice deciziile pe domeniul afacerilor europene întrucât parteneriatul lor cu extrema dreaptă nu este viabil.

Nu vom cere ca cei din opoziție să își ceară scuze pentru faptul că au pus în pericol aderarea României la spațiul Schengen, dar le vom cere să se implice pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria.

Hai, România! Nu ne lăsăm. Voi continua săptămână aceasta discuțiile cu parlamentarii din țările membre reticente.”, este mesajul transmis de Victor Negrescu pe contul personal de Facebook.

Parlamentul European recomandă intrarea României în Schengen

Parlamentul European a votat o rezoluție referitoare la aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Legislativul european îndeamnă astfel țările membre UE să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen.

„Într-o rezoluție adoptată marți, eurodeputații afirmă că, până la sfârșitul anului 2022, Consiliul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație.

Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE