Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Expoziție cu insecte rare în Australia. Fotografiile macro surprind detalii fine ale nevertebratelor

Păianjeni, scorpioni și fasmide – nu este o listă de fobii, ci doar câțiva dintre rezidenții nevertebrați pe care australienii s-ar putea să-i găsească în spatele casei. O nouă expoziție inedită din Darwin, Australia face mica lume a acestor chiriasi mai accesibilă pentru curioși și pasionați.

Muzeul și Galeria de Artă din Teritoriul Nordului, Australia pune la dispoziția vizitatorilor fotografii ale unei liste diverse de insecte.

„Evident, toate fotografiile pe care le facem sunt ale unor animale foarte mici, așa că pentru a le putea vedea în mărime naturală și la scară mai mare decât în realitate, aduce cu adevărat un plus de curiozitate în spațiul de aici, de la MAGNT (Muzeul și Galeria de Artă din Teritoriul de Nord)", a spus curatorul Lucyna Kaniav.

Având în vedere că nevertebratele pot fi foarte mici, crearea expoziției nu a fost deloc o muncă ușoară. Curatorilor le-a luat ani de zile să găsească și să fotografieze insectele, astfel încât să le poată expune.

O imagine uriașă cu un păianjen s-ar putea să nu fie atractiva pentru toată lumea, dar este pentru prima dată când fotografii își văd munca la această scară.

„Să fiu în această galerie și să văd oameni, în special copii, bucurându-se și observând detaliile, este foarte apreciativ și mă face să mă simt foarte bine”, a spus curatorul și fotograful Nick Volpe.

Creatorii expoziției speră să poată oferi o călătorie unică în lumea fascinantă și complexă a insectelor chiar și acelora dintre noi care nu dispunem de timpul sau de voința necesară pentru a merge să le căutăm singuri în sălbăticie.Expoziția va rămâne deschisă pe tot parcursul anului 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE