Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozii la un centru comercial din Donețk. Oficialii locali susțin că a fost bombardat de ucraineni

Mai multe explozii s-au produs la un centru comercial din autoproclamata Republică Populară Donețk după ce, potrivit autorităților locale, a fost bombardat de ucraineni.

Potrivit postului de stat rus Rossiya, nu au fost înregistrate victime. 20 de pompieri au fost mobilizați pentru a stinge incendiul, care a cuprins o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați. Din cauza materialelor puternic inflamabile din interior, focul a fost greu de stins. Un anchetator care nu a dorit să fie identificat pretinde că a găsit fragmente din obuzele care ar fi lovit centrul comercial. Partea ucraineană nu a avut încă nicio reacție.

„Am găsi locul de impact al obuzului. Analizăm pentru a strânge aceste dovezi, care pot fi probe într-un dosar penal. Nu am mai văzut așa ceva (fragmente de obuz), nu putem spune în mod cert ce sunt. Aceste fragmente vor fi trimise pentru a fi expertizate balistic pentru ca instanșțele de judecată să determine tipul și caracteristicile acestui obuz”, a declarat unul dintre anchetatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE