Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de ucraineni, în fața Ambasadei Ucrainei, de Ziua Națională: „Credem în victorie! Vreau să mulțumesc poporului român pentru ajutorul colosal”

Zeci de copii ucraineni au venit alături de părinții lor în fața Ambasadei Ucrainei, acolo unde miercuri a fost organizată o acțiune de solidaritate cu țara vecină cuprinsă de război. La invitația Ambasadei au răspuns și mai mult reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditat in România.

Zeci de copii ucraineni au venit alături de părinții lor în fața Ambasadei Ucrainei

Cu baloane albastre si galbene, în culorile drapelului, și cu mult dor de casă, în fața Ambasadei Ucrainei la București s-au adunat zeci de copii alături de părinții lor. Îi unește un singur gând: să fie pace.

Reporter: „Ce îți dorești cel mai mult pentru Ucraina?”

Copil: „Să se termine războiul.”

Reporter: „Ți-e dor de casă?”

Copil: „Da, de frățiorii mei, de surioarele mele. Nu ne-am văzut demult.“

Reporter: „Ce îi dorești Ucrainei în această zi?”

Copil: „Să câștige! Noi toți să câștigăm!”

Reporter: „Ți-e dor de casă?”

Copil: „Da, foarte mult.“

Ucrainenii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Independenței

Miercuri, ucrainenii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Independenței. Este o zi specială și cu toții și-ar fi dorit să fie acasă, în Ucraina.

Reporter: „Ce făceați anul trecut în această zi?”

Copil: „Ne pregăteam de școală, ne gândeam la noul an școlar. Acum îmi fac griji pentru familia mea. Încă am foarte multe rude care au rămas acolo, mă îngrijorează teribil, dar în același timp mă gândesc și la școală, sunt în an terminal.“

Femeie: „Credem în victorie! Credem în fiecare ucrainean, în fiecare militar, civil. Eu sunt din Lugansk. Pentru mine e a doua mutare. Important e să nu încetezi să crezi.“

Pentru mulți dintre ei, România le-a devenit casă în ultima jumătate de an. S-au confruntat cu multe greutăți, dar întotdeauna au găsit ajutor, o spun chiar ei.

Femeie: „Vreau să mulțumesc poporului român pentru ajutorul colosal pe care ni-l oferă. Am întâlnit foarte mulți români și toți sunt minunați și văd cât de mult îi ajută pe ucraineni.“

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE