Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boris Johnson, vizită surpriză la Kiev. Premierul Marii Britanii s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson a făcut azi o vizită surpriză la Kiev, de Ziua Independenței Ucrainei - zi în care se împlinesc și șase luni de la invazia rusă.

Șeful guvernului de la Londra s-a întâlnit cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski și cu membri ai guvernului de la Kiev.

Într-un mesaj pe Twitter, Johnson scrie că ceea ce se întâmplă acum în Ucraina contează pentru întreaga omenire și că de aceea, Marea Britanie va continua să fie alături de prietenii ucraineni.

„Cred că Ucraina poate și va câștiga acest război”, a mai scris premierul britanic.

Boris Johnson este la a treia vizită în Ucraina în timpul războiului. De altfel, el a fost printre primii lideri care au fost la Kiev după ce Rusia a atacat Ucraina. Înaintea vizitei, el le-a adresat un mesaj ucrainenilor.

„Sunt încântat să transmit felicitările mele cu ocazia celei de-a treizeci și una aniversări a Declarației de Independență a Ucrainei și să-mi amintesc de acea zi uimitoare din anul 1991, când ucrainenii au sărbătorit pe străzi renașterea țării lor ca stat suveran. Din păcate, astăzi, independența Ucrainei este amenințată din nou, iar poporul ei luptă cu hotărâre, cu curaj să-și apere casele și familiile și să-și păstreze dreptul de a-și decide propriul destin în propria țară. Nu m-am îndoit nicio clipă că Ucraina va câștiga această luptă pentru că nicio forță de pe pământ nu poate învinge patriotismul a 44 de milioane de ucraineni”, a spus Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE