Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie la un liceu din Giurgiu. Doi elevi au fost răniți și transportați la spital, cu arsuri pe brațe

Doi elevi de la un liceu din Giurgiu au fost răniți într-o explozie care a avut loc la un atelier. Adolescenții, de 16 și 17 ani, au ajuns la spital, după ce un glob pământesc din fibră de sticlă a explodat, din cauza vaporilor de vopsea acumulați în sferă. Poliția a deschis un dosar penal in rem și deja a făcut primele audieri.

Incidentul a avut loc în cursul după-amiezii, la liceul "Dimitrie Bolintineanu". Elevii se aflau într-unul dintre atelierele școlii, în momentul în care sfera a explodat.

Mădălina Dionysatos, Directorul adjunct al liceului: Erau în timpul orei de practică, ei au o practică curentă, cu domnul maestru. Dânsul lucra la un proiect școlar. Un glob, nici eu nu l-am văzut foarte clar. Voiau să-i sudeze suportul. Probabil că în momentul în care a sudat, o scânteie a sărit și globul acela a bubuit. Noi am chemat imediat, am sesizat toate organismele abilitate, am sunat la 112, au venit, pompierii, salvarea, poliția.

Nicoleta Beianu, Purtător de cuvânt ISU Giurgiu: Au fost transportați la spital un băiat în vârstă de 16 ani, cu arsuri la nivelul brațului drept, la membrele inferioare și la față și un băiat de 17 ani cu arsuri la brațul stâng.

Doi elevi au fost răniți în explozie

Amândoi au fost transportați la spitalul "Grigore Alexandrescu" din București. Unul dintre ei a fost deja externat, însă cel de-al doilea a suferit arsuri pe aproximativ 6% din suprafața corpului. El va rămâne internat, cel mai probabil, până săptămâna viitoare, spun surse medicale.

Poliția a deschis un dosar penal pentru neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, vătămare corporală din culpă și distrugere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE