Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un mort și opt răniți după ce un bloc s-a prăbușit într-un oraș din Turcia

Un om a murit și opt au fost răniți după ce un bloc s-a prăbușit într-un oraș de lângă Istanbul. Clădirea a fost construită acum aproape 40 de ani.

De câteva ore, pompierii turci caută supraviețuitori printre dărâmături.

Cauzele prăbușirii sunt neclare

Guvernatorul Istanbulului, Davut Gul, a declarat că structura veche de 36 de ani s-a prăbușit la ora 8:40 a.m. (0540 GMT). Cauza prăbușirii nu este clară. Nu a existat niciun semn de explozie sau activitate seismică. Doar ultimele două etaje erau folosite ca locuințe, restul clădirii fiind ocupat de întreprinderi, potrivit euronews.com.

Tragedia aduce din nou în discuție capacitatea de rezistență a clădirilor din Turcia, în condițiile în care țara se confruntă des cu seisme puternice.

Anul trecut, zeci de mii de oameni au murit în urma cutremurelor devastatoare din Turcia și Siria. Seismul a scos la iveală problemele cu care se confruntă Turcia în ceea ce privește punerea în aplicare a legislației din domeniul construcțiilor.

Istanbul, cu o populație oficială de 16 milioane de locuitori, se află în apropierea faliei Anatoliene de Nord. Un cutremur din 1999, centrat în sudul orașului, a ucis cel puțin 18.000 de persoane. Municipalitatea a declarat că există 200.000 de clădiri, în care locuiesc trei milioane de persoane, care au nevoie urgentă de îmbunătățiri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE