Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Exercițiu militar NATO, la Constanța. La antrenamentele Sea Shield 2023 participă 3.500 de militari

3.500 de militari din 12 state participă, de luni, 20 martie, la exercițiul SEA SHIELD 2023 - un amplu antrenament desfășurat pe mare, pe Dunăre, dar și pe uscat. Exercițiile sunt parte a programelor de instruire NATO pentru întărirea măsurilor de securitate pe flancul estic.

Peste 30 de nave militare ale forțelor navale române, două nave militare ale forțelor navale bulgărești, 14 aparate de zbor care aparțin Franței, României, SUA, 15 ambarcațiuni, dar și 57 de mașini de luptă participă la acest amplu exercițiu, care se desfășoară în colaborare cu Statele Aliate, 12 la număr, printre care se numără și Georgia, Albania, Turcia, Polonia, SUA, Franța și Grecia.  

Antrenamentele în comun se întind pe mai multe zile și se vor desfășura atât pe mare, în Delta Dunării, cât și în zona costieră. Exercițiile presupun scenarii de antrenament cu muniție reală, scenarii de asalt, scenarii pentru evacuarea populației din unele zone atacate și respingerea unui atac aerian și se vor încheia pe 2 aprilie.   

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE