Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV: Poșta Română îi invită pe consilierii directorului general să devină poștași sau curieri. 100 de angajați, concediați

Poșta Română se află în plin proces de modernizare. Până de curând au existat zvonuri despre concedierea a 501 angajați.

Într-un răspuns oferit pentru Euronews, Poșta Română anunță că va concedia aproximativ 100 de angajați, nu 501. Aceștia au primit deja un preaviz din partea instituției.

Consilierii directorului sunt invitați să devină poștași sau curieri

Printre cei 100 de angajați vizați se numără și toți cei care ocupă posturi de consilier al directorului general. Poșta le oferă, însă, o contraofertă. Aceștia pot activa în continuare pe posturi neocupate, cum ar fi cele de factor poștal sau curier.

Poșta Română are aproximativ 22.000 de angajați, astfel că salariații care au primit aviz reprezintă sub 0,4% din totalul angajaților. Iată ce spune Posta Română:

"Majoritatea salariaților susține modernizarea Companiei și a fost alături de actuala echipă de management încă de la începutul acestui proces. Ca dovadă, din cei 200 de membri anunțați să participe la manifestarea din data de 21 august 2023, au participat aproximativ 40.

Concedierile colective afectează un număr de aproximativ 100 de salariați din Administrația Centrală și nu vizează personalul din structurile operaționale.

Salariații care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică în procesul de modernizare pe care îl traversează Compania.

Pentru cei aproximativ 100 de angajați care au primit preaviz, managementul a pus la dispoziție peste 180 de posturi disponibile în rețeaua poștală, din care aceștia pot alege. Oferta cuprinde posturi precum factor poștal, curier poștal, manager unitate poștală, analist date, economist și altele", anunță Poșta Română, într-un răspuns oferit pentru Euronews.

Cifrele Poștei

Poșta Română a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de 1,45 miliarde de lei. Profitul companiei a fost de 11,25 milioane de lei, cu aproximativ 74% mai mic față de 2021.

Cu toate acestea, veniturile angajaților s-au majorat, în medie, cu 30%. De asemenea, Poșta Română a inaugurat anul trecut primul punct de lucru din afara țării, în Republica Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE