Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Comisari ai ANPC care s-au ocupat de cazul azilelor groazei au fost transferați sau detașați la alte departamente ale instituției

Horia Constantinescu spune că doi comisari ANPC care s-au ocupat de cazul unuia dintre azilele groazei au fost transferați, sau respectiv detașați la alte departamente ale instituției.

”Despre unul dintre azile am aflat în urma primirii unei adrese de la DSP, din cadrul Ministerului Sănătății, primită pe data de 15, dacă nu mă înșel februarie și tot pe 15 februarie, împreună cu reprezentanții DSP și reprezentanții Ministerului de Interne, polițiștii din zonă, am desfășurat o acțiune de control acolo (La Cora). Colegii mei au descoperit lucruri în neregulă legată de toată structura de cazare, în sensul lipsei inventarului, lipsa protecției de saltea, lipsa unor saltele adecvate și curate.

Au fost aplicate sancțiuni, a fost dată câte o notă explicativă de către cei care la acel moment trebuiau să coordoneze și să întreprindă acțiunea de control prin care au explicat că au considerat că au fost îndeplinite măsurile și nu ar mai fi trebuit să fie luate pentru că operatorul economic a prezentat facturi între momentul plasării invitației și încheierii documentului de control prin care acesta pretindea că a cumpărat toate cele necesare. Am rugat corpul de control la momentul când am văzut că cele două documente, mă refer la cele încheiate cu această ocazie, cel de săptămâna trecută și cel încheiat în primăvară apar discrepanțe destul de mari, am rugat să se ceară această notă explicativă. Eu consider injust faptul că nu s-au luat măsuri complementare de oprirea activității.

Unul dintre comisarii prezenți se transferase deja din primăvară la o altă instituție, șeful de acolo îl schimbasem deja pentru că activitatea comisariatului din punctul meu de vedere era pus sub semnul întrebării. Pe acest șef îl schimbasem în urmă cu 2-3 luni, nu mai știu exact. Era comisarul șef adjunct al județului Ilfov, la acest moment nu mai este. Nu știu la ce vă ajută numele dânsului având în vedere GDPR și toate aceste situații. Nu văd relevanța să știți numele lui.

Eu consider că trebuia oprită activitatea, motiv pentru care și cel de-al doilea comisar, cel care nu a părăsit instituția, prin transfer, prin acest ordin al meu este detașat la un alt serviciu astfel încât nu va mai desfășura activități, cel puțin pentru o perioadă, pe teren efectiv. Acum este comisar de execuție, cu activitate doar la birou.”, a declarat Horia Constantinescu, șeful ANPC, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE