Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Evadarea din oraș, lângă Timișoara. Parcurile de aventură, soluția simplă pentru relaxare

Ce faci când stai în vestul țării, ai vrea să scapi de agitația urbană, dar nu ai decât trei zile libere? Nu ai timp să ajungi la mare, asta e clar, dar poți găsi soluții în apropiere.

Unii dintre timișoreni, de exemplu, au ales să meargă la 35 de kilometri de oraș, într-un parc de aventură. Sunt din ce în ce mai căutate de cei care caută un loc răcoros departe de oraș.

Copii și adulți au petrecut ore în șir cățărați în copaci și pe trasee dificile care le-au testat curajul, îndemînarea și rezistența fizică. Tiroliene, cățărări, trasee prin pădure, echitație - așa arată lista scurtă a gazdelor parcului de aventură .

Juniorii au trecut mult mai ușor testul curajului. Pentru ei, chiar și cele mai complicate trasee sunt doar simple activități antrenante.

45 de lei costă biletul pentru copiii sub 10 ani și 65 de lei pentru cei de peste 10 ani și adulți. Pot petrece trei ore pe cele 10 trasee 8 tiroliene.

Utilizată la început în Alpii austrieci, tiroliana este la mare căutare acum în special în regiunile muntoase și de deal, ca mod de distracție și aventură. În țara noastră, cea mai lungă tiroliană e la Cernica și are 800 de metri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE