Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eva Green câștigă un milion de dolari în procesul împotriva unei companii de producție

Actriţa franceză Eva Green a câştigat vineri procesul de la Londra împotriva unei companii de producţie căreia i-a cerut să-i plătească onorariul în pofida anulării unui film în care ea trebuia să joace, relatează AFP, citată de Agerpres.

Producția filmului a fost oprită în octombrie 2019

Actriţa în vârstă de 42 de ani, vedetă a filmului "Casino Royale" (2006), trebuia să joace într-un film SF - "A Patriot" - înainte ca producţia să fie în cele din urmă oprită în octombrie 2019.

Ea a dat în judecată compania de producţie, White Lantern Film, susţinând că are dreptul la onorariul său de un milion de dolari pentru film, în pofida anulării acestuia.

Dar compania de producţie britanică a decis să riposteze cu propriul proces împotriva actriţei, estimând că aceasta a făcut "cereri nerezonabile" şi a afectat producţia filmului.

În hotărârea pronunţată vineri, Înalta Curte din Londra i-a dat dreptate actriţei şi a respins cererea companiei de producţie. Judecătorul Michael Green a decis că actriţa nu a "renunţat la obligaţiile ei" şi nu a comis nicio încălcare gravă.

Procesul i-ar fi putut afecta cariera

În timpul procesului, care s-a desfăşurat la începutul anului, actriţa şi-a invocat "latura franceză" pentru a explica mesajele denigratoare pe care le-a transmis în timpul filmărilor. Ea a dat asigurări că "s-a îndrăgostit" de proiectul filmului care trebuia să trateze criza climatică.

Avocaţii companiei White Lantern Films au afirmat însă că actriţa franceză şi-a exprimat "lipsa de încredere şi nemulţumirea" faţă de membrii echipei de producţie.

Ei şi-au justificat acuzaţiile cu ajutorul unor mesaje pe WhatsApp în care Eva Green ar fi numit un membru al echipei "diabolic", "sociopat viclean", "mincinos şi prost". Se pare că ea l-ar fi numit, de asemenea, pe directorul de producţie, Terry Bird, un "cretin" şi un "nemernic terminat".

Avocatul actriţei, Edmund Cullen, a susţinut însă că aceste mesaje ar trebui citite în contextul negocierilor pentru cumpărarea drepturilor asupra scenariului pentru realizarea unui alt film.

El a denunţat un caz menit să o prezinte pe Eva Green drept o "divă, pentru a ajunge pe prima pagină a ziarelor şi a-i afecta reputaţia".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE