Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Erdogan nu mai participă la summitul Comunităţii Politice Europene

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, reales duminică pentru un al treilea mandat, nu mai participă la summitul "Comunităţii Politice Europene" (CPE), care se va desfăşura joi în apropiere de Chişinău, scrie miercuri publicaţia Politico.eu.

Erdogan era aşteptat la acest summit, care se doreşte a fi o demonstraţie de solidaritate în faţa Rusiei, dar s-a retras în ultimul moment, notează sursa citată, care afirmă că trei oficiali implicaţi în pregătirea reuniunii i-au confirmat informaţia.

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat marţi la o conferinţă de presă că numai două delegaţii, pe care nu le-a precizat, nu-şi confirmaseră încă participarea la reuniunea ce va avea loc la Castelul Mimi, situat la circa 30 de kilometri de Chişinău şi unde se află o cramă renumită.

Summitul, desfăşurat pentru a doua oară în acest format, reuneşte cele 27 de state membre ale UE, plus zece ţări din vecinătatea blocului comunitar. Vor participa de asemenea preşedinţii principalelor instituţii ale UE, respectiv Comisia, Consiliul European şi Parlamentul European.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE