Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Episoade din serialul South Park, create de inteligența artificială cu utilizatorul în rolul principal

O companie din Statele Unite a anunțat că a găsit modalitatea prin care poate folosi inteligența artificială pentru a crea episoade ale popularului serial South Park, iar întreaga acțiune în jurul utilizatorului care are rolul principal, relatează The Guardian.

Fable Simulation a creat un program software care cu ajutorul inteligenței artificiale poate crea episoade scurte ale serialului de desene animate South Park.

”Nu doar dialogul. Animă, face vocile, face montajul", a declarat directorul executiv al companiei Fable Simulation, Edward Saatchi, pentru site-ul GamesBeat.

Soft-ul AI Showrunner le permite utilizatorilor să introducă o frază sau două, care ar fi suficiente pentru a genera un episod. De asemenea, inteligența artificială are capacitatea de a crea un personaj, având la bază aspectul și vocea utilizatorului.

Inteligența artificială generativă a stârnit controverse la nivel mondial privind modul în are poate fi folosită, după lansarea pe piață a chatbotului ChatGPT în noiembrie 2022.

Episodul nu va fi disponibil pentru uz public

Edward Saatchi a precizat că softul cu inteligență artificială a produs episoade din serialul South Park, fără a avea permisiunea producătorilor de a folosi drepturile de autor. El a subliniat că este destinat exclusiv cercetării și nu va fi disponibil pentru uz public.

"Am realizat episodul din South Park ca exemplu, pentru cercetare și pentru a arăta ce înseamnă televiziunea generativă. Nu vrem să profităm de pe urma lui și nu lansăm o modalitate prin care alți oameni să facă acest lucru. (...)", a afirmat Saatchi, potrivit sursei citate.

De altfel, el a adăugat că Trey Parker and Matt Stone, producătorii serialului, și Comedy Central, deținut de Paramount, care a distribuit serialul, nu au fost contactați în legătură cu acest experiment.

De altfel, în 2022, Parker și Stone au anunțat că au obținut o investiție de 20 de milioane de dolari pentru propria lor companie de divertisment cu inteligență artificială, Deep Voodoo, care creează "tehnologie deepfake de vârf, servicii de efecte vizuale rentabile și proiecte media sintetice originale”.

În schimb, creatorii South Park au lansat anul acesta un episod care a fost scris parțial cu ajutorul chatbotului ChatGPT. În cel de-al patrulea episod al sezonului 26, intitulat Deep Learning, elevii din școala din oraș explorează o nouă tehnologie care le poate face temele în locul lor. Episodul prezintă voci care au fost create de un generator de text la voce alimentat de AI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE