Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Energie electrică pentru Moldova. Transelectrica a devansat cu trei zile furnizarea de curent

Publicat de: Euronews

Republica Moldova poate primi energie electrică din România, începând de miercuri, după ce Transelectrica a devansat cu trei zile licitația pentru alocarea unei cantități de 100 de megawați.

Transelectrica a anunțat că începând de miercuri Moldova poate importa energie electrică din România, momentul fiind devansat ca urmare a stopării exporturilor de energie din Ucraina, al cărei sistem a fost afectat de tirurile de rachete rusești.

Astfel, alocarea de electricitate va fi devansată cu trei zile și va fi scoasă la licitație o capacitate de 100 de megawați prin care consumatorii din Republica Moldova pot fi alimentați cu energie electrică din România.

Republica Moldova primea o treime din necesarul de energie electrică din Ucraina, iar acum este dependentă integral de energie electrică produsă la centrala pe gaze de la Cuciurgan, din Transnistria.

Decizia Transelectrica a fost primită pozitiv pe piața de capital, acțiunile companiei crescând astăzi cu 1,5%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE