Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin provoacă un război energetic. Ursula von der Leyen: „Manipulează puternic piața energetică”

Vladimir Putin manipulează piața energetică și provoacă intenționat creșterea prețurilor, spune Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Șefa executivului european a declarat că cetățenii europeni trebuie să fie protejați de acest război energetic provocat de Rusia. Ea a mai spus că până la sfârșitul anului, importul produselor petroliere din Rusia va scădea la 10%.

„Trebuie să protejăm cetățenii Uniunii Europene de războiul energetic al lui Putin. Putin manipulează puternic piața energetică. Din cauza lui Putin și al războiului său, prețurile resurselor energetice sunt mari, prețurile gazului și ale energiei electrice sunt mari. Sunt prețurile pe care Putin le vrea să le plătim. Așa încearcă Putin să ne dezbine, dar eforturile lui sunt în van, el nu va reuși”, a declarat Ursula von Der Leyen.

UE adoptă al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Consiliul Uniunii Europene a adoptat al optulea pachet de sancțiuni impuse Rusiei, pe fondul escaladării războiului din Ucraina și a anexării ilegale a patru teritorii ucrainene, pe baza unor „pseudo-referendumuri”, mobilizarea de trupe suplimentare și proferarea de amenințări nucleare.

„Pachetul introduce noi interdicții ale importurilor în UE în valoare de 7 miliarde euro, destinate să reducă veniturile Rusiei, precum și restricționări ale exporturilor, ceea ce va priva și mai mult complexul militar și industrial al Kremlinului de componente și tehnologii esențiale, iar economia Rusiei de servicii și expertiză europeană”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, care a salutat decizia Consiliului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE