Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emilia Șercan, reacție după ce foștii șefi ai Academiei de Poliție au primit sentința în dosarul de șantaj: „Nu pot să fiu mulțumită”

Emilia Șercan a avut o primă reacție după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât ca fostul rector și fostul prorector ai Academiei de Poliție, care au amenințat-o pe jurnalistă, să fie condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare și 120 de ore de muncă în folosul comunității

Decizia este ”o nimica toată”, reprezintă o încurajare și pentru alții să amenințe jurnaliștii, a reacționat Emilia Șercan.

”Evident că nu pot să fiu mulțumită de o astfel de decizie pentru că, practic, este o încurajare pentru orice altă persoană să amenințe și alți jurnaliști fără frica de o consecință gravă sau de un verdict sever, drastic din partea justiției, așa cum eu m-aș fi așteptat.

A fost oribil, a fost oribil. În momentul acela efectiv ieșeam dintr-un magazin și mă pregăteam să trec strada și să intru în blocul în care locuiesc. Era întuneric, era ora 9 și 5 minute, și a fost oribil. Eu nu am vrut să povestesc foarte multe despre ce am simțit atunci, dar vreau să spun că efectiv atunci când am plecat la poliție mi-a fost frică să mă sui în mașină. Nu știam dacă mașina mea este în regulă sau nu e-n regulă. Mi-a fost frică să mă duc singură la poliție pentru că a fost șocul foarte puternic. 

Când am văzut conținutul atât de dur al acestui mesaj pe care, repet, eu nu l-am făcut public atunci pentru că trăia mama mea și am vrut să o protejez. Nu mi-aș fi dorit ca ea să se uite la televizor și să vadă conținutul mesajului pus la televizor, discutat și analizat.”, a declarat Emilia Șercan pentru Euronews România.

Jurnalista Emilia Șercan realizat o serie de anchete jurnalistice în care a dezvăluit la Academia de Poliție funcționa o adevărată fabrică de plagiate. Printre numele sonore despre care a scris Șercan se numără fostul procuror general adjunct Bogdan Licu, fostul șef DIICOT Codruț Olaru, fostul vicepremier Gabriel Oprea sau fostul ministru de interne Petre Tobă. 

În urma dezvăluirilor sale, școala doctorală de la Academia de Poliție a fost desființată.

 




ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE