Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emil Boc anunță construirea unui cimitir pentru animale la Cluj-Napoca. Reacțiile oamenilor sunt împărțite

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a anunțat că anul acesta va demara procedurile pentru construirea unui cimitir pentru animale, într-o zonă de pădure a orașului.

”Începem în 2024 construcția unui Cimitir pentru animale de companie într-o zonă de pădure - parc. Avem la dispoziție cel puțin 2 ha de teren în zona Valea Gârbăului - Sfântul Ioan. După adoptarea bugetului pentru anul 2024 ne apucăm de treabă.

Gradul de civilizație al unui oraș se măsoară și prin respectul pe care îl arată față de animalele de companie. Ele fac parte din viața noastră. Să le prețuim”, a transmis Emil Boc.

Edilul a distribuit pe pagina sa de Facebook și câteva imagini cu modele de cimitire - parc - pădure pentru animale de companie din alte țări.

Reacțiile oamenilor la anunțul primarului sunt împărțite

Mulți dintre internauți au lăudat inițiativa.

”Este primul din țară. Felicitări, domnule primar al municipiului Cluj-Napoca, domnule Emil Boc!”.

”Trebuie citite doar comentariile și ne dăm seama că, lipsește cu desăvârșire ,,gradul de civilizație,, menționat mai sus!!! Felicitări pentru proiect!!!”.

Au existat, totuși, și persoane care consideră că alte inițiative ar fi fost mai benefice pentru oraș.

”Numai cruci și betoane lipsesc în pădure, oare nu avem altceva mai bun de făcut??? Nu au tinerii unde sa-si ducă copii la creșă, zone de relaxare în Dâmbul Rotund, un parc ceva trotuare circulabile???? ne ocupăm de câini, pisici???”.

”Prima dată trebuie făcută o maternitate pentru câini, grădiniță, școală ,apoi sală de nunți, parcuri și apoi cimitir cu capelă și un reprezentant duhovnicesc al câinilor, poate chiar primarul cu banderola lui!”, au mai transmis ironic, alți cititori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE