Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elveţia ar putea opri alimentarea cu energie electrică timp de câteva ore, la iarnă

Elveţia se gândește să încerce întreruperea de alimentarea cu energie electrică timp de până la patru ore, la iarnă, în cazul agravării actualei crize energetice cu care se confruntă Europa, relatează agenţia EFE.

Este una dintre cele mai dure măsuri şi ultima care se va aplica în cadrul planului de urgenţă explicat miercuri de șeful Asociaţiei companiilor elveţiene de electricitate VSE, Michael Frank, într-o conferinţă de presă, pentru a analiza criza în aprovizionare cu care se confruntă Europa.

În a treia fază se va impune la circa 30.000 de companii să reducă cu până la 30% consumul de electricitate şi, în final, ultima măsură la care se va recurge va fi oprirea alimentării cu energie electrică, a subliniat Frank, potrivit Agerpres.

"Riscul unei penurii de energie este real", a precizat reprezentantul asociaţiei companiilor de electricitate, conform agenţiei elveţiene ATS.

La aceeaşi conferinţă, directorul Oficiului Federal al Energiei, Benot Revaz, a recunoscut existenţa "unui nivel de incertitudine fără precedent în Europa" legat de aprovizionarea cu energie, cu preţuri puternic afectate de război.

Revaz a menţionat că Elveţia negociază acorduri privind furnizarea de gaze cu vecinii Germania şi Italia, în timp ce lucrează cu operatorii din sectorul energetic pentru a garanta rezerve pentru la iarnă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE