Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk, dat în judecată de un investitor în Dogecoin. Acuzatorul cere daune în valoare de 258 de miliarde de dolari

Elon Musk a fost chemat în judecată, iar suma care i se cere drept despăgubiri este uriașă: 258 de miliarde de dolari.

Un investitor în moneda virtuală Dogecoin l-a acuzat pe Musk că derulează o schemă piramidală pentru a-și sprijini propria criptomoneda. Plângerea a fost depusă la tribunalul federal din Manhattan.

Reclamantul, pe nume Keith Johnson, l-a acuzat pe omul de afaceri și companiile deținute de acesta, Tesla și SpaceX, că au acționat fraudulos, crescând prețul criptomonedei.

Musk și-ar fi folosit renumele de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula schema piramidală. Plângerea face referire și la criticile aduse de Warren Buffett și Bill Gates monedelor digitale, pe care aceștia le consideră a fi active fără valoare.

„În 2019, reclamanții erau conștienți că Dogecoin nu avea nicio valoare, însă l-au promovat pentru a profita de pe urma tranzacționării sale”, se arată în plângere.

„Musk și-a folosit poziția de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula o schemă piramidală cu Dogecoin pentru profit, expunere și amuzament”, a mai precizat bărbatul.

Plângerea lui Keith Johnson se bazează și pe declarațiile lui Bill Gates care a contestat vehement valoarea criptomonedei.

Chiar dacă Elon Musk este cel mai bogat om din lume, acesta nu va avea cum să plătească daunle, în cazul în care pierde acest proces. Potrivit unui bilanț al Forbes, Musk deține o avere estimată la doar 262 miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE