Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii de liceu vor avea o nouă materie obligatorie, la toamnă. Se va studia doar la clasele a XI-a și a XII-a

Începând cu anul școlar 2023-2024, elevii de clasa a XI-a vor studia disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației.

Ministra Educației, Ligia Deca, a semnat ordinul privind aprobarea programei școlare pentru disciplina de studiu obligatorie „Istoria Evreilor. Holocaustul”.

”Pentru punerea în aplicare a Legii nr. 276/2021, în anul școlar trecut au fost modificate planurile-cadru și disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” a fost introdusă între disciplinele obligatorii.

Conform reglementărilor actuale, noua disciplină școlară se va studia începând cu anul școlar 2023-2024, 1 oră/săptămână, pe durata unui an, la clasele:

-XI-a, cursuri de zi, învățământ liceal și profesional și învățământ liceal seral, filieră tehnologică

-XII-a, învățământ profesional special, învățământ special ciclul superior al liceului, filiera tehnologică și învățământ liceal seral, filieră teoretică

-Educația și înțelegerea evenimentelor istorice sunt cele mai bune modalități pentru a cultiva principiile democratice și toleranța.

Formarea tinerilor ca cetățeni europeni responsabili implică un cadru educațional în care elevii să poată cunoaște și, mai ales, să poată înțelege evenimentele care au marcat formarea statului român contemporan.

-Programa pentru disciplina de studiu „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi disponibilă pe canalele oficiale ale Ministerului Educației, după publicarea în Monitorul Oficial.”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE