Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eleva de 16 ani din Oradea care și-a înjunghiat pedagogul, de față cu mama ei, a fost arestată pentru tentativă de omor

Eleva de 16 ani care l-a înjunghiat pe pedagogul de la internatul Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Oradea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Acuzația care i se aduce adolescentei este de tentativă de omor. Anul trecut, în școlile din Români au avut loc 10.000 de acte de violență.

Eleva de 16 ani din Oradea și-a înjunghiat pedagogul. Bărbatul a ajuns la spital

Un pedagog de la un liceu din Oradea a fost înjunghiat de o elevă de 16 ani, chiar în biroul directorului. Bărbatul a ajuns la spital cu răni în apropierea inimii, spun medicii care au preluat cazul.

Incidentul s-a întâmplat de față cu mama elevei, chemată la școală pentru a i se aduce la cunoștință anumite probleme de comportament ale fiicei sale. Eleva a fost reținută pentru tentativă de omor.

A ascuns cuțitul sub bluză

În noaptea dinaintea incidentului, fata a fost surprinsă de pedagog cu un băiat în camera de internat a Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Oradea. Este și motivul pentru care mama sa a fost chemată la școală. La întâlnirea dintre conducerea școlii și mamă a participat și fata. Ea a venit înarmată cu un cuțit pe care l-a ținut ascuns sub bluză și cu care l-a înjunghiat, în spate, pe supraveghetor.

Pedagogul rănit a fost preluat de Ambulanță și băgat de urgență în operație.

Ioana Obreja Andru, medic UPU Oradea: "Un barbat de 40 era stabil la momentul venirii, cu o plagă înjunghiată la nivelul hemitoracelui stâng posterior. A intrat în sala de chirurgie toracică. Hemitoracele stâng posterior e și în zona inimii."

Elevă de nota zece

Agresoarea este o fată de nota zece, care nu a mai avut probleme de comportament până acum, spun dacălii care nu își pot explica incidentul.

Fata este cercetată pentru tentativă de omor. Ancheta va trebui să lămurească și cum a pătruns aceasta în incinta școlii cu un cuțit.

Horea Abrudan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor: "Există și camere de supraveghere și portar. Nu îmi pot explica cum s-a putut întâmpla asta. Este o fată liniștită, învață foarte bine, nu are absențe peste medie, un copil normal. Înțeleg că discuțiile au pornit de la ceva băiat."

Colegii fetei urmează să fie consiliați psihologic, spune Inspectoratul Școlar din Bihor. Anul trecut, în școlile din Români au avut loc peste 10.000 de actede violență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE