Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eleganță la Karpatia Horse Show. Pălării chic, cămăşi „La Vallière" și mănuşi de dantelă, pentru spectacolul ecvestru

La Karpatia Horse Show, ținuta vestimentară este şi ea parte din spectacolul ecvestru. Mulți aleg să respecte, cât mai fidel, eticheta unui astfel de eveniment. Pălării chic, mănuşi de dantelă, accesorii, cizme de călărie, toate sunt purtate cu eleganță şi atitudinea potrivită.

Ziua Eleganței la Karpatia Horse Show a adus la Domeniul Cantacuzino doamne care au ales ținute chic, dar și relaxate. Dacă Parisul era înainte sursa de inspirație pentru ținutele purtate la evenimentele de acest gen, acum, inspirația pare să vină din Marea Britanie.

În alte vremuri, doamnele care veneau la un concurs ecvestru purtau rochii lungi de dantelă, pălării sofisticate, sau umbreluță de dantela, iar domnii - redingote, ceas de buzunar și joben. Astăzi, un accesoriu obligatoriu la un concurs ecvestru sunt cizmele pentru călărie.

Corina Leca, designer: Eu cred că încă suntem apreciate, atunci când ne arătam feminitatea și oamenii mai degrabă așteaptă asta de la noi, decât să fim femeile-bărbate care le fac pe toate. Feminitatea va fi întotdeauna o valoare în sine.

Sunt multe doamne și domni cu pălărie. Noi încercăm de la an la an să aducem pălării și mai sofisticate, să urmăm tendința Ascot-ului și să devină Karpatia un Ascot al României. Și eu zic ca din an în an se vede această influență.

Ela Bănică, medic specialist: Pălăria este ideea mea, inspirată de la cineva din Londra. M-am îmbrăcat relativ cum am simțit, pentru că ar fi trebuit sa fiu la Londra weekendul acesta. La Karpatia vin de mai mulți ani.

Amalia Râpan, avocat: Și pălăria m-am gândit că trebuie să fie una elegantă, dar totuși casual, nu foarte elegantă, și am ales-o dintr-o vacanță din Sevilla, acum un an, special pentru acest eveniment.

Adela Vîrgolici, organizator Karpatia Horse Show: Noi nu încercăm să preluăm ceva, încercăm să creăm o atmosferă aici, pe Domeniul Cantacuzino. Această coroană nu are legătură cu regina Angliei, ci cu regina din Alice în Țara Minunilor, și este o creație lucrată de niște copii dintr-un centru de plasament cu care am creat o bucurie împreună anul acesta și mă bucur foarte mult să pot să port ceva inedit și să fim purtători de povești.

Karpatia Horse Show a atras la Domeniul Cantacuzino numeroși participanți iubitori ai curselor de cai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE