Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Efrat Machikawa a povestit, la Euronews, cum Hamas i-a răpit cinci rude pe 7 octombrie

Ajuns în cea de-a 32-a zi, conflictul dintre Israel și Hamas nu dă semne că s-ar putea încheia curând, deși armata IDF a pătruns în Fâșia Gaza. Rămâne însă marea problemă a ostaticilor răpiți de gruparea Hamas.

Printre persoanele care au rămas fără o bună parte din familie se numără și Efrat Machikawa, cetățean din Israel care are 5 persoane răpite pe 7 octombrie.

Efrat Machikawa: "Mi-a zis că mă iubește și asta a fost ultima discuție"

În direct la Euronews România, ea a povestit cum a decurs totul și care au fost ultima convorbire cu rudele sale.

Efrat Machikawa: "Familia mea este originară dintr-un kibutz aflat la 1,5 kilometri de Gaza. În acest kibutz am o mătuță, un unchi și nepoții mei sunt acolo. Până acum o lună, era sărbătoare în Israel, așa că au venit și alte rude ale familiei mele și au dormit peste noapte. Aici sunt mătușa și unchiul meu, iar aici puteți vedea imagini cu ceea ce era o comunitatea mică, frumoasă, modestă, care a mers la culcare în noaptea de vineri și s-a trezit în fața atacului brutal.

Aceștia sunt oameni civili, inocenți, dar acei monștri au venit dimineața devreme, iar dacă nu au ucis și violat oamenii, i-au luat pe oameni din paturile lor dimineața, i-au smuls brutal din paturile lor și i-au răpit. Erau în pijama, dacă vă puteți imagina, e incredibil să înțelegem ce s-a întâmplat.

Ultima dată am vorbit cu mătușa mea la telefon chiar înainte de acest episod, l-am sunat pe verișorul meu, i-am dat și mesaj. Mi-a spus că ceva foarte rău se întâmplă. I-am întrebat unde sunt și a zis că e în camera de siguranță. Le-am spus să rămână acolo, să vadă ce se întâmplă și o să fii în siguranță.

Am sunat-o pe mătușa mea, care are aproape 80 de ani și e foarte bolnavă și are nevoie de tratament special, nu se poate mișca. Am auzit-o șoptind și am înterbat-o ce se întâmplă. A zis că e în camera de siguranță și nu știa ce se întâmplă. I-am spus să nu mai șoptească și i-am spus că o iubesc. Iar ea mi-a zis că mă iubește și asta a fost ultima discuție, asta a fost tot, a dispărut".

În acest moment, există în jur de 240 de ostatici luați de Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE