Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Netanyahu, nou avertisment pentru locuitorii din Fâșia Gaza să se îndrepte spre sud. ”Israelul nu se va opri”

Premierul Benjamin Netanyahu a promis că militarii israelieni vor ”distruge complet” capacitatea grupării Hamas de a controla Fâșia Gaza, motiv pentru care i-a avertizat încă o dată pe locuitori să se îndrepte spre zona din sudul enclavei, relatează The Guardian.

Șeful Guvernului de la Tel Aviv a afirmat că se află ”în contact permanent” cu președintele american Joe Biden, iar Israelul apreciază ajutorul acordat de Statele Unite.

Netanyahu: Nu va exista o încetare a focului fără ca ostaticii noștri să se întoarcă acasă

Premierul israelian a precizat că va prezenta liderilor din întreaga lume ”ororile comise de Hamas".

Netanyahu a promis că va ”distruge complet” capacitățile grupării Hamas prin care controlează Fâșia Gaza.

”Fac apel la cetățenii din Gaza: vă rog să plecați spre sud. Știu că deja faceți acest lucru. Încheiași strămutarea spre sud, pentru că Israelul nu se va opri. Nu vor intra lucrători și nu va exista o încetare a focului fără ca ostaticii noștri să se întoarcă acasă”, a precizat premierul Benjamin Netanyahu.

Premierul israelian avertizează că gruparea Hezbollah începe să se implice în război

De asemenea, premierul israelian a evidențiat că gruparea Hezbollah ”începe să ia parte la acest război” și i-a avertizat pe membrii acestei că, dacă vor face acest lucru, vor face ”greșeala vieții lor”.

Benjamin Netanyahu a mai spus că nu va accepta o situație în care Hamas și Hezbollah vor ”răni cetățenii” din nordul Israelului și a promis că va exista o ripostă armată.

De asemenea, șeful Executivului israelian a amintit că a discutat cu președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii despre oamenii ținuți ostatici în Fâșia Gaza.

”Repet și le spun atât prietenilor mei, cât și dușmanilor mei: nu vom avea o încetare a focului fără ca ostaticii să se întoarcă acasă”, a mai spus Netanyahu.

Israelul "acționează cu toate mijloacele posibile pe toate fronturile posibile" pentru a aduce ostaticii acasă, a declarat el, adăugând că acțiunea militară este "o parte esențială a acestui efort".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE