Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Conference League 2022-2023: FSCB joacă diseară cu Dunajska Streda, în turul trei al competiției

FCSB joacă astăzi în prima manșă a turului trei preliminar din Conference League, cu Dunajska Streda. Echipa slovacă a ocupat locul patru în sezonul trecut, la 28 de puncte distanță de liderul Slovan Bratislava.

Cu doar două zile înaintea partidei, FCSB a reușit să facă două achiziții importante: David Miculescu și Bogdan Rusu. Ambii fotbaliști sunt jucători ofensivi și vor evolua în Slovacia. FCSB este clar avantajată de cota de piață a lotului, evaluat la aproximativ 30 de milioane de euro. Dunajska Streda nu depășește 12 milioane de euro.

Partida retur este programată pe 11 august. Antrenorul Nicolae Dică are ca obiectiv calificarea în grupele Conference League, însă recunoaște că nu va fi deloc ușor.

„Eu îmi aduc aminte că am reușit să ajung cu echipa în Primăvara Europeană, unde am întâlnit Lazio, unde am reușit să și câștigăm la București, într-o grupă grea. Au trecut acele vremuri. Nu trebuie să trăim din amintiri. Trebuie să avem încredere că putem ajunge iarăși la un nivel ridicat. Referitor la echipa mea, îmi doresc enorm să ajungem în grupele Conference League, dar pentru a ajunge acolo trebuie să fim conștienți că avem de muncă foarte mult și să fim un grup. Doar împreună putem reuși, iar aici mă refer la staff, jucători, conducători, suporteri”, spune Nicolae Dică, antrenorul FCSB.

Conference League playoff. Posibilele adversare ale echipelor românești

Celelalte trei echipe românești din Conference League vor intra în competiție mâine seară.

Dacă se califică în playoff, cele patru cluburi își pot face deja planuri pentru posibilele adversare. Potrivit tragerii la sorți, FCSB va întâlni învingătoarea dintre Viking, din Norvegia și Rovers, din Irlanda. Universitatea Craiova va juca în compania elvețienilor de la Lugano sau a israelienilor de la Hapoel. Sepsi Sfântu Gheorghe poate avea din nou o confruntare grea cu APOEL, dacă ciprioții trec de Petropavl, din Kazahstan. Campioana României, CFR Cluj, se va confrunta cu echipa care va pierde meciul dintre Maribor și Helsinki, din turul 3 preliminar al Europa League. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE