Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Dumitru Buzatu, car de nervi la adresa funcționarilor din CJ: ”Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat”

Fostul Președinte al Consiliului Județean a contestat măsura arestării preventive pentru 30 de zile dar decizia a fost amânată de magistrați pentru ziua de joi. Între timp, referatul de motivare a deciziei de arestare, arată, spun procurorii, că baronul de Vaslui știa foarte bine că în schimbul deblocării sumelor pentru construcția a două drumuri din localitate, percepute denunțătorului, 10% din valoarea contractului.

În documentul de motivare a deciziei de arestare a lui Dumitru Buzatu, procurorii admit că o altă măsură decât arestarea ar creea un sentiment de insecuritate și de neîncredere în justiție. Avocatul apărării susține însă că Dumitru Buzatu ceruse împrumut de la denunțător o sumă de 10 ori mai mică decât cea cu care s-a trezit în geantă.

Daniel Atasiei, avocatul lui Dumitru Buzatu:Banii respectivi au fost puși la dispoziție de către Ministerul Public în bancnote de 500 de RON. Au fost solicitate în mod expres suma.” 

Dumitru Buzatu: ”Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat”

În motivarea deciziei de arestare, procurorii spun că Dumitru Buzatu este cel care a blocat initial sumele pentru reabilitarea drumului județean Bârlad – Laza – Codăești după ce firma denunțătorului, câștigase lucrările derulate prin fonduri europene, în valoare de peste 70 de milioane de lei. 

Procurorii spun că Dumitru Buzatu după ce a blocat fondurile, s-a implicat activ pentru deblocarea lor și a făcut presiuni către Direcția Tehnică din cadrul CJ Vaslui.

Dumitru Buzatu: ”Băi, dar să le facă mai repede, Dumnezeirea mamii lor, astăzi și mâine, dimineață că... cred că treʼ să mă duc să-i bat într-o zi! (...) să mergem mai departe olecuțică!”

Procurorii notează că pe perioada anchetei au existat mai multe întâlniri între Dumitru Buzatu și denunțător. Îi promite acestuia că va continua presiunile pentru deblocarea sumelor, lucru care s-a concretizat, spun procurorii.

Dumitru Buzatu: ”Frate, a durat doi ani povestea asta. După profilul discuției de acuma, mai durează încă doi ani. (...) trec de contracte, Vali, le-am închis. Ăla cere banii! Noi n-avem, nu știm pe ce treʼ să-i dăm banii? La ce ne chinuim? Băi, vino încoace pentru ce ai, îți dăm, pentru ce nu ai, nu-ți dăm și vino tu și ne cere, adă documente, de ce trebuie.” 

Avocatul lui Dumitru Buzatu spune că nu înțelege cum de imaginile de la filaj au devenit publice dar a remarcat și un viciu de procedură.

Reporter: ”Ce spune domnul Buzatu despre banii aceia? S-a tot contrazis în declarații!”

Daniel Atasiei, avocatul lui Dumitru Buzatu: ”Nu știu despre ce declarații vorbiți. Dacă, cumva, faceți referire la acel filmuleț cu flagrantul. Cred că faceți referire la momentul la care, polițiștii, după ce l-au percheziționat și având în vedere că aveau un dosar pe care îl lucrau de șapte luni, i-au adus la cunoștință faptul că este acuzat. Că are dreptul să păstreze tăcerea, să nu facă declarații în fața organelor judiciare pentru că orice declarație va putea fi interpretată împotriva lui. Evident că nu s-a întâmplat acest lucru. Deși avea obligația procedurală să facă, în primul rând, acest lucru. Nu l-au făcut.”

Miercuri, Dumitru Buzatu a fost oficial suspendat din funcția de președinte al consiliului Județean, după ce a fost dat afară și din PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE