Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce spunea, în ianuarie, Marcel Ciolacu despre Dumitru Buzatu, care tocmai a fost prins luând mită

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 1.25 milioane de lei. Banii erau marcați. Șeful Consiliului Județean Vaslui a fost reținut de procurorii DNA Iași.

Dumitru Buzatu, care este unul dintre cei mai vechi baroni locali, a fost exclus din PSD, la propunerea lui Marcel Ciolacu, votată în unanimitate.

În ianuarie, Marcel Ciolacu îl lăuda pe Dumitru Buzatu

În ianuarie 2023, premierul Ciolacu avea un alt fel de discurs la adresa lui Dumitru Buzatu, pe care îl lăuda.

"Domnul Mitică Buzatu este opoziția din interiorul conducerii partidului și câteodată este vocea acelei rațiuni și acelui echilibru. Nu întotdeauna această opoziție din interiorul conducerii partidului este comodă, dar eu, pentru acest lucru, îl apreciez sincer pe domnul Buzatu, el se confundă cu victoriile PSD în județul Vaslui. Ei sunt nea Paul și nea Mitică. Restul suntem Mihai, Sorin, Marcel", spunea Ciolacu în ianuarie.

Exclus din PSD, Dumitru Buzatu și-a pierdut și funcția de președinte al PSD Vaslui, iar în locul său va fi interimar europarlamentarul PSD Dragoș Benea.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a convocat o ședință sâmbătă dimineață, la câteva ore după ce Dumitru Buzatu a fost reținut de DNA, și a decis excluderea sa.

"Orice act de corupție afectează imaginea oricărui partid. Mă bucură faptul că instituțiile statului funcționează total independent. Sunt una dintre persoanele care niciodată nu a comentat deciziile vreunui magistrat", a spus Marcel Ciolacu.

Foarte apropiat de Dumitru Buzatu, senatorul Paul Stănescu se declară surprins de cele întîmplate: "Eu nu mă așteptam la așa ceva de la domnul Buzatu. În rest, organele de stat trebuie să-și facă datoria. Da, sunt foarte dezamăgit, nu am crezut că un om la 68 de ani poate să facă asemenea lucruri".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE