Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dosarul ”Azilele Groazei”, trimis în judecată. Fostul șofer al Gabrielei Firea se află printre inculpați

Procurorii au trimis în judecată 28 de persoane inclupate în dosarul ”Azilele Groazei”. Acuzațiile sunt pentru trafic de persoane prin constrângere, răpire, inducere în eroare sau abuz de autoritate.

Printre inclupați se numără și Ştefan Godei, fostul șofer al Gabrielei Firea și administratorul azilului din Voluntari, unde bătrânii erau maltratați, înfometați și cazaţi în condiţii inumane.

DIICOT nu a comunicat trimiterea dosarului în instanţă, însă cauza a fost înregistrată luni la Tribunalul Ilfov, potrivit portalului instanţelor de judecată.

În dosar mai apar fratele lui Godei, Daniel Godei, dar şi Andrei-Răzvan Ticu, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

De asemenea, au fost inculpate firma SC House Grandma Anastasia SRL şi Asociaţia "Sf. Gabriel cel Viteaz".

Ştefan Godei a fost şeful Asociaţiei "Sf. Gabriel cel Viteaz", care administra Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi "Armonia". El a lucrat ca şofer în Primăria Capitalei.

Aproape 100 de vârstnici, salvați din azilele din Voluntari, în iulie 2023

În iulie 2023, aproape o sută de persoane în vârstă au fost salvate, în urma unor percheziţii la trei azile din Voluntari, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Procurorii au dezvăluit că Ștefan Godei a câștigat aproape 3,7 milioane de lei din administrarea azilelor, bani pe care ulterior i-a investit în imobiliare. În urma scandalului, Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE