Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dorința de vacanță, mai mare decât prețurile. Care au fost destinațiile preferate de români

Publicat de: Euronews

A fost o vară în care românii și-au luat revanșa și au călătorit mai mult, chiar dacă biletele de avion s-au scumpit cu cel puțin 15%. Printre cele mai populare destinații se află Italia și Spania.

În vacanța din acest an, românii au decis să recupereze, când este vorba despre călătorii, căutând şi rezervând în mod activ excursii în străinătate.

În datele unui studiu citat de Agerpres, vedem cu ușurință creșterea prețului mediu pentru biletele de avion. În această vară prețul mediu al unui bilet a fost de 212 euro, cu 15% mai mult față de anul trecut.

Românii au început să-și facă planuri de vacanță cu mai mult timp înainte de data călătoriei, deci dorința de a pleca în vacanță era foarte mare. Perioada dintre cumpărarea biletelor de avion şi data călătoriei a fost de aproximativ 39 de zile, faţă de 29 de zile anul trecut.

Cele mai vizitate țări

În topul celor mai populare destinații - Italia rămâne favorită, iar cei mai mulți dintre respondenți au ales orașe precum Roma, Milano, Veneția. Pe locul 2 se clasează Spania, cu oraşele Barcelona, Madrid şi Valencia. Grecia a ocupat locul 3 în clasamentul celor mai populare destinații, cele mai căutate oraşe fiind Atena, Corfu şi Salonic. Următoarele în clasament au fost Turcia, Cipru şi Portugalia.

Toate aceste date subliniază trendul de revenire a turismului, dar și interesul sporit pentru călătorii in străinătate. Studiul arată că numărul de rezervări în perioada de vară a crescut cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE