Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania: 20.000 de oameni au participat la festivalul Tomatina

Străzile orașului Bunol, din regiunea Valencia, au fost înroșite de-a dreptul de o bătălie savuroasă cu roșii. 20.000 de oameni, spanioli, dar și turiști din lumea întreagă, au participat la festivalul Tomatina, cunoscut ca cea mai mare luptă alimentară din lume.

Pentru 60 de minute palpitante, mulțimea s-a aruncat pur și simplu într-o mare de roșii. Organizatorii festivalui Tomatina au pus la bătaie 130 de tone de legume, iar fiecare doritor a plătit 12 euro să intre în lupta celebră.

„Chiar incredibil. A fost cu adevărat sălbatic, ceva ce nu am mai experimentat vreodată. Am fost la un festival asemănător în India, dar acesta este mult mai intens. Oamenii pur și simplu o iau razna. Este Tomatina. Adică îmi place”, spune Shubham Grorver, un turist.

Spania marchează astfel a 75-a ediție a festivalului Tomatina, care a fost anulat în ultimii ani din cauza pandemiei de coronavirus. Tomatina a fost inspirat din distracția unor copii care s-au bătut cu roșii. Asta se întâmpla în 1945 când zona era renumită pentru producția de tomate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE