Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serbia a anulat EuroPride, eveniment care urma să aibă loc în Belgrd în luna septembrie

Serbia a anulat EuroPride, evenimentul comunității LGBTQ ce urma să aibă loc la Belgrad în luna septembrie. Nu poți gestiona totul odată, a anunțat președintele sârb Aleksandar Vucic, referindu-se în special la o situație de ”criză dificilă„ în Kosovo.

EuroPride 2022 urma să se desfășoare între 12 și 18 septembrie

„De comun acord cu majoritatea membrilor guvernului și cu prim-ministrul, marșul Pride, sau oricare ar fi numele acestui lucru, va fi amânat sau anulat”, a declarat Vucic într-o conferință de presă.

EuroPride este un eveniment internațional paneuropean dedicat mândriei LGBTQ, găzduit de un oraș european diferit în fiecare an. EuroPride a fost organizat pentru prima dată la Londra, în 1992, când peste 100.000 de oameni au luat parte la festivități.

Motto-ul Pride: Diversitate, nu violență

Sute de mii de oameni din marile orașe din Europa au ieșit, în primul weekend din august în stradă la festivalurile egalității, după mai mulți ani de pandemie și restricții. 

În orașul Hamburg din estul Germaniei, parada Pride a adunat aproape 250 de mii de persoane care au cerut un nivel mai mare de acceptare și egalitate pentru toate identitățile de gen. Mottoul evenimentului, care a durat timp de câteva ore, a fost “Diversitate nu violență”.   

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE